odyssé; [odyˈseˀ], langvarig og begivenhedsrig rejse, fortælling eller andet forløb

ø; [ˈøˀ], landområde der er omgivet af vand på alle sider, og som ikke er et kontinent


Hvad? Fra marts til september 2018 drager vi på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, vi kalder Ødysséen. Gennem kortere og længere ture til små og større danske øer, vil vi  blive klogere på livet og mulighederne på øerne. Vi vil jagte natur- og kulturoplevelser, opsøge lokale historier og ildsjæle – og finde ud af, hvilke friluftsaktiviteter, festivaller og specialiteter øerne byder på.

I kan følge vores rejse her på vores blog og på Facebook og Instagram.

Hvorfor? Vi er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. Vi er også en del af den mest klimabevidste generation nogensinde – som dog alligevel ser det som en menneskeret at flyve sydpå et par gange om året.

For os er tid at lægge Lonely Planet og sulten på fjerne egne lidt tiden og i stedet finde Danmarkskortet frem. Med mere end 400 øer er Danmark et af de største ø-riger i Europa – men vi kender nærmest kun en håndfuld af de største. Det næste halv år vil vi vende blikket indad og blive klogere på vores eget land. Vi vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet  – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som vi rejser rundt til på vores Ødyssé.

Vi inviterer alle til at følge vores ture, blive klogere på de mange danske øer og forhåbentlig selv blive inspireret til at tage på opdagelse i det danske ø-rige.

Hvor hen? På siden “Turen går til…” kan du læse mere om vores rute og de 37 øer.

 

Projektet er støttet af Dansk Ungdoms Fællesråds Initiativstøtte.