I Grenå. Ved Falckstationen. Der står en bil, som muligvis bliver vores ø-turbus. Tine har gennem de sidste uger haft sin daglige gang på bilbasen.dk, dba.dk og guloggratis.dk; hun har diskuteret tandrem, styringskugler og undervognsbehandling med fynske brugtvognsforhandlere og er blevet lidt af kender, når det kommer til markedet af folkvognscampere T4 fra 90’erne, der er til salg i Danmark.

Vi er på jagt efter den perfekte camper til ø-turene. Én, man kan sove bekvemt i. Én med en masse skabe til alt vores happengut. Én med vand, varme og kogeplader. Og én, der kan blive vores andet hjem det næste halve år… og også helst én, der ikke bryder sammen midtvejs.

Thomas fra Grenå har sådan en bil. Og tillidsfulde Thomas siger, at vi da er velkomne til at tage en tur. Han er ikke lige hjemme den dag, men vil da bare lade nøglerne ligge på forhjulet. Så kan vi rulle en tur.

Det gør vi! – Og hold nu fast. Sikke en øse!

Efter vi lige får vænnet os til, at koblingspunktet sidder halvvejs oppe mod knæet; at bilen brøler lidt, når man gasser op, og at der er sket seriøse ting med servostyring de sidste 24 år – ja, så er det en sand fornøjelse at rulle derudaf i T4’eren.

Vi bliver helt hooked.

Vi smutter en tur forbi mekanikeren i Grenå for at få nogle mere kyndige øjne på. Mekanikeren har selv et godt øje til gamle folkevogne, viser det sig, og mener, det er en grundlæggende god investering – især hvis vi liiige kan prutte prisen lidt ned. Vi er jo vest for Storebælt. 😉

Faktisk er det at købe brugte folkevognscampere fra 90’erne lidt som at købe andelslejlighed i København, finder vi ud af. Der er ikke mange på markedet. De ryger, før man får set sig om. Der er brådne kar imellem, men er man heldig at få fingrene i en god model, er det en sikker investering.

Vi takker mekanikeren og stiller pænt bilen tilbage igen, lægger nøglen på forhjulet og starter med at drømme. Tænk, hvis den hvide vogn her kan blive vores øcamper? Det skal den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *