Den er købt! Øbussen Øjvind står nu parkeret på Nørrebro og soler sig i beundrende blikke fra forbicyklende hipsters. Han klarede den hele vejen hjem fra det midtjyske, spandt som en mis på motorvejen og fløj henover Storebæltsbroen. Uden præcis at vide hvordan det føles, må det være ligesom at få en baby. Der er masser at se til! Gardiner skal sys, sæderne betrækkes, alle skabe gøres rene og så skal han motioneres fra tid til anden.

Og som med alle andre småbørn følger desværre også de sure ting: Børnesygdomme!

Kun fire dage skulle der gå, før Øjvind blev ramt af sin første influenza. Det var koblingen, den var gal med. Den sad simpelthen fast. Og så kommer man altså ikke langt. Heldigvis havde Tine mulighed for at tage barns første sygedag og kunne blive hjemme ved Øjvind og ringe efter vagtlægen.

Han kom drønede i sin røde bilambulance og bugserede varsomt Øjvind op på ladet for at køre ham til mekanikeren. Satans!

Som nervøse mødre i venteværelset måtte vi vandre rundt i uvished i to hele døgn, før vi fik diagnosen: Koblingen! I første omgang bare et kapel, men hele koblingen bør få en ordentlig tur inden længe. Av! Den skal lige sluges. Ikke mindst skal dankortet lige sluge den melding.

Selv om Øjvind fortsat har lidt ondt i koblingen og desværre må indlægges til en større operation inden længe, så er han for nu tilbage i  trygge omgivelser på Nørrebro. Og på lørdag tager vi ud og filmer den første video. Alle fingre er krydserede for, at vi herefter har overstået de værste børnesygdomme, så vi kan koncentere os helt om projektet og vores første tur, som går til Sejerø, Nekselø og Orø midt i marts. Nu skal vi i gear!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *